Skip to main content

Grootvader van alle digitale munten

Bitcoin (BTC)

Website:
bitcoin.org

CEO:
Satoshi Nakamoto

Abstract:

Bitcoin is een nieuw betalingssysteem dat gebruikt maakt van de peer-to-peer-technologie. Hierdoor kan dankzij het internet en zonder centrale instantie of bank betalingen worden uitgevoerd. Het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk.

Bitcoin is opensource en openbaar. Niemand is beheerder van bitcoin en iedereen kan mee het netwerk ontwikkelen en onderhouden. Dankzij de nieuwe unieke eigenschappen biedt bitcoin vele nieuwe gebruiksmogelijkheden toe die tot nog toe niet mogelijk waren met andere betalingssystemen.

Bitcoin was de eerste nieuwe digitale munt en kan momentel gezien worden als maatstaaf voor alle andere nieuwe munten. Momenteel heeft iedereen een andere mening over wat bitcoin precies is... . Het is de toekomst en de verdere ontwikkeling die zal bepalen wat bitcoin precies is.

Artikels:

Video's:

Introductie video's:

Andreas M. Antonopoulos kan heel goed uitleggen wat Bitcoin is en waarom het een betere vorm van geld is. Hieronder twee video's die je inzicht kunnen vergroten.

 

Er zijn veel documentaires te vinden online. Onderstaande video is één van de recentere reportages over Bitcoin.